Short Story

Оваа иницијатива е дел од проектот „Еднакви можности за девијчињата и младите жени во Северна Македонија”кој го спроведуваат Национален младински совет на Македонија и Stella Network, кој е финансиран од страна на Британската Амбасада во Скопје.

ул. „Св. Наум Охридски“ ББ, 1000 Скопје, North Macedonia

Крик на младите

0den Pledged
0 Backers
0 Days Left
Raised:
0%
Goal: 49,999den
Minimum amount is ден300 Maximum amount is ден500
den
5 Campaigns | 0 Loved campaigns

Story

Нижеме заедно за инклузија!

ЦМА Крик оваа година во центарот за Окупациона терапија го реализираше проектот Работилници за изработка на накит од монистра со цел градење на капацитетите на младите девојки и поттикнување финансиска независност на млади девојки со и без попреченост, преку градење на нивните капацитети за вклучување во пазарот на трудот.

Овој проект е дел од проектот ‘’Еднакви можности за девојчињата и младите жени во Северна Македонијакој го спроведуваат Национален младински совет на Македонија и Stella Network, кој е финансиран од страна на Британската Амбасада во Скопје.

Накитот е изработен од корисничките на центарот и може да го најдете накитот од монистри во просториите на нашиот центар за Окупациона терапија кој се наоѓа на ул. ‘’Св Наум Охридски бб’’, 1000 Скопје или на нашите социјални медиуми Krik na mladite/ Крик на младите. Со секоја донација која ќе ја направите, купувате накит од монистри каде што цените може да ги видите подолу во текстот.

Сите заедно да им овозможиме на овие млади деојки да бидат вклучени на пазарот на трудот и да им овозможиме финансиска независност.

Со секоја донација која ќе ја направите, купувате накит каде што цените може да ги видите подолу во текстот.

Ценовник :

Прстен: 300 ден.

Ланче: 250 ден.

Обетки:200 ден.

Алка: 200 ден.

Ланче + Алка: 400 ден.

Прстен + Обетки: 500 ден.